New Upper School at TBCS

  

New Upper School at TBCS

The Bear Creek School

Redmond, WA

The centerpiece of the new, collegiate-inspired upper school addition is an open, two-story commons where a clerestory entrance and skylights flood the space with daylight. Designed for maximum flexibility, the Commons provides opportunities for connections and alternatives to traditional classroom instruction—functions that were important to the school and to the design team. The multi-use space also serves as the cafeteria midday and a reception area in the evening.

Because connections to the outdoors were important, vistas of the surrounding hills and trees can be seen from every room and corridor. For a deeper connection, science rooms include doors to the outside, where nearby raingardens and wetlands can be incorporated into the curriculum.

©2011-2017 BCRA, Inc.  All Rights Reserved.